Ring til os på 29 72 06 77

Psykolog med speciale i angst ved Holstebro

Angst

Leder du efter en psykolog med speciale i angst ved Holstebro? Lad psykolog Anders Christian Böss hjælpe dig.

Jeg møder ofte mennesker, der er overraskede over at høre, at det de kan mærke er symptomer på angst. De fleste mennesker kender symptomerne på panikangst som hjertebanken, åndenød og uro i kroppen, men kroppen kan signalere angst på mange flere måder.

Årsager til angst

Angst er kroppens reaktion på uønskede følelsesmæssige tilstande, det vil sige hvis der vækkes følelser som man ubevidst har lært er forbudte, farlige eller besværlige. Dette sker særligt når der optræder modsatrettede følelser, eksempelvis hvis man føler vrede overfor en person man også elsker. Angstsymptomerne optager ofte så meget af opmærksomheden, at det er vanskeligt at blive opmærksom på de bagvedliggende følelser.

Jeg har skrevet mere uddybende om dette i blogindlægget Hvad er angst?

Angst i den tværstribede muskulatur

Spændingshovedpine
Spændinger i nakke, ryg og skuldre
Tænderskæren og spændingssmerter i kæbemuskler
Anspændthed i hænder og underarme
Anspændthed i lår, lægmuskler og ankler
Spændte mavemuskler
Kramper eller rystelser
Smerter i ryg og lænd
Kvælningsfornemmelse
Overfladisk vejrtrækning
Brystsmerter
Kolde hænder og fødder

Angst i den glatstribede muskulatur

Forstyrret hjerterytme (Få ALTID undersøgt dette af en læge)
Hosten, astma- eller strumalignende symptomer
Diarre, kvalme eller forstoppelse
Irritabel tyktarm
Sure opstød (reflux)
Tissetrang og ufrivillig vandladning
Migræne

Kognitive og perceptuelle forstyrrelser

Visuelle forstyrrelser (sløret syn, tunnelsyn, se stjerner)
Forstyrrelse af hørelsen, fx midlertidige tinnitus-symptomer
Tab af hukommelse og koncentration (”den sorte klap går ned”)
Bevidstløshed
Ud-af-kroppen oplevelse (dissociation)
Hallucinationer på alle fem sanser
Forvrænget virkelighedsopfattelse

Eksempler på adfærdsmæssige symptomer

Tristhed og “flade følelser”
Tankemylder
Rastløshed og utålmodighed
Stort talepres eller problemer med at tale, fx. stammen
Grådlabilitet
Oplevelse af uoverskuelighed
Irritabilitet
Oplevelse af at blive forfulgt
Se flere eksempler i min artikel om forsvarsmekanismer

Angst og undgåelsesadfærd

Ofte bliver man optaget af at fjerne, ignorere eller aflede angsten eller det man tror udløser den. Dette kan medføre ændret adfærd i form af undgåelse af særlige steder og situationer, social isolation, overforbrug og misbrug af mad, alkohol, stoffer, computer- og mobilspil, shopping, porno m.m. og en overdreven oplevelse af verden (og menneskene i den) som truende eller farlige, som et forsvar for at undgå den. Læs mere om undgåelsesadfærd i mit blogindlæg om forsvarsmekanismer.

Angst og stress

Fysisk overbelastning kan også udløse et eller flere af de ovenstående symptomer. Det er det man normalt forstår ved “stress”, som oversat til dansk bare betyder “belastning”. Det er ikke usundt at være stresset en gang imellem, og moderat stress, efterfulgt af en passende hvileperiode gør os mentalt og fysisk stærkere. Det er dette princip der virker ved både fysisk træning og psykoterapi.

​Stress, angst og behandling

Ved langvarig overbelastning, kan man blive så vant til det fysiske og psykiske ubehag, at man holder op med at bemærke det. I stedet lægger man mærke til de adfærdsmæssige symptomer som eksempelvis tankemylder, manglende overskud, problemer med koncentration og hukommelse, tristhed eller søvnbesvær. I disse tilfælde, vil det være relevant, at undersøge hvorfor kroppen ikke kan restituere sig, sammen med en ven, arbejdsgiver eller psykolog. Jo hurtigere der gøres noget ved angsten, desto hurtigere er den som regel at behandle. Du kan læse mere om min behandling i Holstebro på denne side.

Kontakt mig for behandling mod angst i Holstebro

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du søger efter en psykolog med speciale i angst i Holstebro. Du kan ringe til 29 72 06 77 eller sende en mail til psykologacb@psykologacb.com.

Har du brug for hjælp?

Af hensyn til beskyttelsen af dit privatliv, bør du dog ikke dele personfølsomme oplysninger på skrift. Brug kun kontaktformularen til at aftale tider eller til korte praktiske oplysninger. Kontakter du mig for første gang, så husk at angive dit telefonnummer så jeg kan ringe dig op.

[ninja_form id=”2″]