Ring til os på 29 72 06 77

Terapi og symptomer

Bliv klogere på terapi for stress, angst og andre psykologiske ubalancer

Terapi går ud på at du lærer dig selv at kende på en omsorgsfuld måde, så du kan rumme smerten uden at give afkald på kærlighed og nærhed.

Psykologiske problemstillinger opstår når vi havner i situationer der udløser smertefulde følelser som kan være svære at tolerere. Det kan fx. være i forbindelse med konflikter på arbejdet eller hjemme, ved tab eller sygdom i den nærmeste omgangskreds, eller endda under glædelige omstændigheder, hvor det er som om at følelsen af glæde udebliver.

I stedet rammes vi af tvivl, nervøsitet, nedtrykthed, tomhed eller irritation, og nogle gange kan kroppen endda reagere med influenzalignende symptomer, kvalme, svimmelhed og koncentrationsbesvær.

Det kan føles som en lettelse at holde sig for sig selv, eller der kan komme en stærk trang til bare at flygte fra det hele, samtidig med at der stadig er et stort behov for at få omsorg og kærlighed, fra de mennesker vi undgår.

Forståelse og accept kommer før forandring

I et terapiforløb hos mig, vil der først være fokus på i fællesskab at identificere og forstå den problemstilling, der skal arbejdes med i forløbet. Forskellen på at gøre dette i terapien eller alene, er at vi, når vi er alene, nemt bliver forstyrret af de forestillinger vi selv eller andre har om os, så vi kommer til at lede efter fejl. I stedet, kan vi i terapien prøve at forstå og acceptere hvordan livet har formet os som mennesker på godt og ondt. Hvis vi bliver viklet ind selvkritiske tanker på tidspunkter hvor livet byder på smerte, kan det være svært at opdage og få plads til den glæde og kærlighed som livet også indeholder.

Terapi går ud på at du lærer dig selv at kende på en omsorgsfuld måde, så du kan rumme den uundgåelige smerten, uden at give afkald på kærlighed og nærhed. Selvom terapi ofte forbindes med en forandringsproces, er resultatet ofte en bedre evne til at stå fast i en verden der hele tiden forandrer sig.

Du kan læse mere om nogle af udfordringerne ved psykologbehandling, som jeg har kan hjælpe dig med at overvinde på min blog.

ISTDP-terapi

Jeg arbejder med metoden Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy (ISTDP), også kendt som dynamisk korttidsterapi. Metoden er ved at blive populær i Danmark, især i behandlingen af psykosomatiske og funktionelle lidelser. I udlandet anvendes den til at hjælpe personer, som ikke har kunnet gavn af traditionel psykoterapi, og er på Sundhedsstyrelsens liste over anbefalede behandlingsmetoder for depression i Danmark. ISTDP er baseret på psykodynamisk terapi, men ligner i nogle aspekter kognitiv terapi og mindfulness.

Det specielle ved denne terapiform er, at der er et intenst fokus på at opleve følelser både intellektuelt og kropsligt, da dette giver mulighed for at få en dybere forståelse af de psykologiske processer, der former vores personlighed og samværet med andre mennesker.

Vanskeligheder ved terapi

Der er desuden en særlig opmærksomhed på, at der ubevidst opstår angst eller modstand overfor denne indsigt, som risikerer at afspore den terapeutiske proces. Når terapiforløb går i stå og ikke giver positive resultater, skyldes det ofte, at sådanne processer ikke opdages i tide. Jeg anbefaler derfor at et terapiforløb indledes med en session af 3 timers varighed, hvor sådanne forhindringer kortlægges og udfordres.

​Når der er etableret et overblik over hvilke “forstyrrelser” der kan opstå i den videre behandling, bliver det muligt at omgå disse, hvilket ofte vil resultere i et kortere behandlingsforløb end ved andre terapiformer.

​Du kan læse en beskrivelse af denne terapiform på https://istdp-danmark.dk/ eller du er velkommen til at tage kontakt til mig for en uforpligtende samtale.

Behandling af stress i Holstebro
Klinik
Behandling af angst ved Holstebro

Har du brug for hjælp?

Af hensyn til beskyttelsen af dit privatliv, bør du dog ikke dele personfølsomme oplysninger på skrift. Brug kun kontaktformularen til at aftale tider eller til korte praktiske oplysninger. Kontakter du mig for første gang, så husk at angive dit telefonnummer så jeg kan ringe dig op.

[ninja_form id=”2″]